Israel/Jordan - I konfliktens brændpunkt


Et vigtigt skridt mod en bedre verden er fred mellem Israel og Palæstinenserne. Jeg har været i Israel og Jordan for at se det historiske land og sætte mig ind i problemerne. Jeg har hørt på meningsdannere tæt på den israelske regering, palæstinensere og bosættere på Vestbredden. Mange mener at de har fået landet af Gud.
De ultraortodokse er spærret inde i en religiøs tidslomme, og palæstinenserne er spærret inde i deres landsbyer, hvor de chikaneres af bosætterne.
De kristne kirker udspillede deres rolle med korstogene i middelalderen, nu bygger de kirker over de traditionelle helligsteder - og bidrager til uroen ved at bekrige hinanden. Alle påberåber sig en tvivlsom legitimitet. Har Moses og Kong Salomon i det hele taget eksisteret? Er de israelske palæstinensere interesserede i en palistinænsisk stat?
Konflikten kan først stoppes når alle erkender at modparten ikke kan smides i havet. Man er nødt til at gå på kompromis, men den gensidige tillid mangler.
Fup og intriger, men også et land hvor historien er særdeles nærværende.

Og Jordan? Oldtidsbyen Petra er fantastisk, men er der andet at leve af? Og er befolkningen ikke mere palæstinensisk end jordansk - og en tidsindstillet bombe?